Livets hårda skola!!

När livet når sin spets! Turbulensen svämmar över och bråken flödar, det känner nog dom flesta till här i livet, när allt bara blir fel! Alla vet att en ”olycka” kommer sällan ensam.. Jag har senaste tiden funderat på hur vi människor reagerar i olika situationer, det intressanta i den här delen är att det slår aldrig fel, alla personen är programmerade att leta fel hos andra medmänniskor och gärna ursäkta sig själva. Det finns överallt i vårt samhälle och framförallt i hästvärlden.
Vi söker hela tiden tröst och medhåll av alla våra nära och kära, förmodligen utan att vi själva tänker på det.

Tänk er in er i situation:

”Jag och Rikard bråkade hela natten, han tycker att jag ska bättra mig hemma för jag är så otroligt slarvig? Tror du att jag är less på honom och hans tjat!! ”

”Min kära chef skällde på mig här om dagen för att jag gick tidigare, men jag har ju jobbat över förra veckan? Vilket gör att jag har tid innerstående?!”

Såna här fraser upplever folk dagligen även jag själv och det första man gör är att ta samtalet med bästa vännen på morgonen till bussen för att prata ur sig. Bästa vännen svarar alltid stödjande:

”Hur tänker han/hon, hur kan personen ifråga behandla dig på det här sättet, det är ju fruktansvärt dåligt tycker jag”

 Det svaret är jätte skönt att få som en upprörd människa man är just då, för att vi människor söker enormt med tröst. Men hur hade vi reagerat om vår vän svarat oss:

” Jag förstår att du och Rikard har det svårt just nu, men hur ser du på situationen? Är du möjligen slarvig och kan du bättra dig?”

”Vet din chef att du har jobbat över flera dagar förra veckan, har du berättat det”

Det här förekommer dagligen i samhället och det är en jätte svår situation att tackla, för vill personen ha tröst eller vill den ha ett uppriktigt svar??!! Jag själv söker nog tröst och vill att min vän ska hålla med mig, för just då är det skönt!

Även i hästvärlden händer såna här saker hela tiden, jag ska ge er några exempel där också men skillnaden blir att här omvandlas den tröst man söker till Skitsnack och det värst är att det ofta är vuxna människor.

”Jag tycker att den där personen rider den där ponny så otroligt dåligt ägaren rider den betydligt mycket bättre, hon får skäll av tränaren att hon är hård i handen??!!”

”Tycker inte du att den där personen rider som en kratta?? Hon kan ju inte rida!”

”Jag såg att hästen var halt, men jag sa inget”

 Vilka svar tror du att dom här personerna sökte efter??

”Ja, jag håller med, ägaren är mycket duktigare och hon som rider är katastrof dålig”

”NE, verkligen inte, hur vore det om hon samlade på frimärken istället??!!”

”Det var bra gjort, ingen bryr sig ändå”

Dock blir det sura miner eventuellt att man aldrig mer pratar med varandra efter att man svarat personen så här.

”Jag tycker att hon rider hästen bra, och jag tycker att det är bra att hon rider för en tränare för att hon ska bli ännu duktigare eftersom att hon inte känt hästen lika länge som ägaren har”

”Hur vore det om du gick ner och hjälpe ryttaren istället för att sitta på läktaren och klaga??!!”

”Jaha, och du tänkte inte på hästen ifråga när du inte sa till ägaren att den var halt, för att du inte gillar personen ifråga”

Jag skulle kunna ta upp tusen olika exempel som man hör dagligen som folk vill ha medhåll så att det blir indirekt ett skitsnack på gården, och det absolut bästa är ifall alla vet om det men inte personen som rider dåligt hon vet inte vad all tycker, för det är inte lika roligt då, jag själv är absolut inte felfri, men jag vill att folk i världen börjar fundera på hur man uttrycker sig och hur man ska gå ut med sina budskap, är det tanken att du ska snacka skit, gör det med din bästa vän och inte med hela stallet..
Ta hand om varandra!

En kommentar till Livets hårda skola!!

  1. laila åkerhielm skriver:

    Fritt citat ur ”Black Beauty”:
    ” Näst ren elakhet, är okunnighet hästarnas värste fiende”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *