Ganska roligt i efterhand…

Förra veckan var minst sagt hektiskt för mig. Innehållsrikt har det varit med allt ifrån glädje, sorg, panik och lättnad. Jag har köpt en ny häst, sålt en gammal, tävlat i tre dagar, jobbat på kontoret, packat upp och gjort rent allt från Flyingeveckan, hållt träningar, ridit mina egna och andras hästar, bevakat tävling för tidningen ridsport, ramlat av min nya häst, varit på hockey, skrivit artiklar m.m. Det jag däremot inte har hunnit med – är att vara hemma. På två veckor jag träffat Niklas tre gånger. Det är ganska lite när man bor ihop…

Det finns en ganska komiskt grej som jag kan dela med mig av lite mer detaljerat såhär i efterhand. Nämligen… När vi var påväg hem från Flyinge för drygt en vecka sedan började Adde (som är min nya häst) bete sig panikslaget och vilt. Han reste sig och var påväg upp i krubban. Ingen favoritsituation på motorväg i smålands skogar efter kl. 22 på kvällen. Och ännu värre blev det när Moa gick ut till hästarna och såg att Malte (som stod bredvid Adde) hade tagit av sig grimman och stod med mulen i lastbildsgolvet. Han skrapade regelbundet och tog inte upp sitt huvud. Panik! Vad hade hänt med honom?

Vi stannade lastbilen på en liten okänd bensinmack och lastade ur våra otroligt snälla ston. Det var kolsvart ute och man såg inte mycket alls. Som tur är stod Whoopsi och Saidie ytterst och var stencoola. Moa vågade inte gå in till Malte (som stod som häst nr. 3) eftersom hon trodde att han var typ döende. Jag gick istället upp på rampen och öppnade sidoväggen till honom varpå han snabbt tog upp huvudet och knuffade till mig, skitglad! …Han måste ha tagit ner huvudet av misstag och trott att han satt fast och därför blivit irriterad och börjat skrapa (vilket skrämde slag på känsliga Adde). Hahaha så typiskt Malte. Vi lastade på stona igen och fortsatta resan hem med lugna hästar på bilen…

Han är inte riktigt som alla andra den där… Men nu har i alla fall polletten trillat ner lite i tävlingssammanhang och han visade upp fina nollor i både 1,20 och 1,25 på Södertälje! Korkad och duktig…

höst 735

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *