Framhoppningar!

Säkert inte många som har missat Arnold Assarssons och Elin Janssons framfarter i häst-blogg-sverige… Mycket vettiga resonemang kan jag tycka. Blev framförallt överlycklig över Arnolds senaste inlägg om framhoppning. Han har på förslag att se över framhoppningarna i Sverige eftersom de är alldeles för ostrukturerade och röriga. Han skriver också att man kan få sin häst förstörd för alltid om man blir påriden. Och jag vet precis vad han menar – eftersom jag har en sådan häst. Lina är ofta superspänd och svår att tygla på framhoppning. Hon är väldigt mötesrädd och jag blir därför så otroligt glad när framhoppningarna sker i ett varv. Det underlättar 110% för mig!!

Som tur är – är Linis oftast helt oberörd är hon väl kommer in på banan sen. Då är det fokus som gäller. Men självklart kan en dålig framhoppning påverka resultatet. En bra framhoppning med en lösgjord häst är såklart bättre än en dålig framhoppning med en spänd häst och kanske i värsta fall som i Sunne i somras – en blåslagen ryttare…

Och jag ber därför alla er som kör Täby galopp på framhoppningen och/eller möter andra med 1 centimeters mellanrum – gör inte det – tack!

Om jag låter sur nu så kan det bero på att jag har blekt tänderna. Och då får man tydligen bara äta vit mat i tre dagar. Hur gott låter det? Vit mat… uh. Har typ ätit gröt och vitt bröd sedan i måndags. Sjukt äckligt!! Men jag menar ändå vad jag skriver – alltså gällande framhoppning – även om jag låter lite grining. Imorgon får jag äta som vanligt igen och då hinner jag lugna ner mig innan Hamre. Tur…

november 066

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *