Typ målsättning.

Softline H:

Det är nästan så att jag inte ser fram emot tävlingsdebuten 2014 med Linis. Jag vet att hon kommer vara galen. Efter 6 år tillsammans vet man sånt. Väl inne på banan är det inga problem så länge inte den efter mig galopperar runt eller möter oss, framridningen däremot är ett större projekt… Tack gode gud för att Hamre har framhoppning i ett varv! Har inte bestämt mig än om det blir 140 direkt eller om jag hoppar lite lägre klasser första tävlingen. Beror på hur formen känns på hemmaplan.

Hur som. Målen för året blir att jag ska kunna utveckla hennes galopp ytterligare, få ut steglängden och minska på hennes heta sida som får henne att bli ”lite kort i rocken”. Linis favoritgångart fyrtaktsgalopp kommer att vara strängt förbjudet. En svårklasshäst kan inte galoppera i fyrtakt.

Resultatmässigt hoppas jag på stabila rundor i 1,45, gärna med fler pris. Sedan ska vi förhoppningsvis nosa lite på 1,50 när formen känns stabil.

Sinful Saidie:

Jag hoppas få ännu mer ordning på Saidie som verkligen är min mest oslipade diamant. Hon är otroligt envis och med ett psyke som tyvärr ibland är raka motsatsen till Linas starka vinnarskalle. Passar det inte så passar det inte för S. Markarbetet är nog i alla fall dubbelt så bra nu som i somras, ”bara” hoppningen kvar att få till. Tänker starta henne ganska lågt i början av året, kanske till och med i unghästklass eftersom noggrannheten måste vara 100% om vi ska kunna fixa 1,40 senare i vår.

Munnen är bättre men inte helt bra än och jag har som ett priorititerat mål att få ordning på den. Lydnaden måste verkligen sitta i år, jag tänker inte hoppa 1,40 på chansning. Det är inte rättvist mot varken henne eller mig.

Självklart är 7-årschampionaten ett stort mål men allt beror på hur Saidie utvecklas. Hon skulle lätt kunna ta sig till finalerna om allt sitter – men om inte, kanske hon inte ens kvalar… Träna, träna, träna och hoppas på felfria rundor i 1,40 i år!

 

Adde och Hijo lämnar jag osagda. Kraven på Addison är inte speciellt höga, vi tar en månad i taget och ser hur det utvecklas – men självklart vore det kul att rida fyraårschampionatet. Hijo kommer att vara till salu för rätt peng och jag vågar inte riktigt spekulera i några mål eftersom framtiden känns lite oviss.

 

november 173

saidie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *