Unghästridning..

Red Adde helt själv idag. Känner mig modig nu… Haha. Han skötte sig jättebra! Gör alltid en mini-liten protest i början då han stannar efter en halv långsida och skjuter lite rygg. Typ sadeltvångstendens, fast ändå inte eftersom han inte har sadeltvång… Det släpper när jag smackar och driver på honom lite. Jag brukar ofta rida 3- och tidiga 4-åringar i trav direkt när jag suttit upp, för om de har lite fart så hittar det oftast inte på lika mycket bus 😉

Jag och Addi fokuserar mycket på lydnad nu eftersom han har kommit på att det är kul att springa fort. Använder mig av volter och tar då bara i innertygeln och sedan på raka spår tar jag bara i yttertygeln och ställer mot sargen om han springer på för mycket. Han måste lära sig att lyssna men jag vill inte ha en häst som blir stum i munnen utan försöker lösa det med så mjuka händer som möjligt och istället inverka med min sits och en dämpad lättridning. Sedan kan en ung häst med nerv lätt bli frustrerad om man låser dem genom att ta i båda tyglarna samtidigt. Det gäller liksom att vara listig och få dem dit man vill utan att fightas för mycket…

Vi jobbar på det och hoppas på tävlingsdebut i april. Nu måste jag kila ner till stallet igen eftersom Equiterapeuten kommer hit idag! Tjingeling

addihopp

 Flying Addison (får jobba lite på ryggverksamheten eller så måste piloten banta, haha..).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *