Monster-Monas första helg.

Nya hästen heter Ci Monserrat och kallades för Mona och Monster-Mona av uppfödaren. Hm. Nathalie som jobbar hos oss är optimistisk och kallar henne för Sera, Super-Sera, istället… Jag började med Mona men efter första helgen har jag övergått till Monster-Mona. Hoppas kunna byta till Super-Sera snart.

Jag brukar alltid föredra skarpa unghästar. Visst att de kan vara otroligt påfrestande (läs: pain in the as) att utbilda. Men när man kommer över det värsta får man oftast vassa tävlingshästar istället. Vi får väl se om jag får äta upp det där med min nya häst nu….

Började okej i fredags. Hon hoppade runt lite i boxen när vi tog in de andra hästarna, men annars var det lugnt. Lördag morgon fick jag dock ett sms från Nathalie som hade morgonfodringen – Stor fölis river stallet!!!. Aj då. Jag var i stallet tidigt och släppte ut henne, vilket gick bra. Intaget gick däremot sämre. Jag lossade undertråden och innan jag hunnit hänga upp den hade Monster-Mona tagit sats och sprungit under övertråden – NYA HÄSTEN VAR HELT PLÖTSLIGT LÖS! och hon sprang iväg också.. Min första tanke var typ fan… Efter ett tag fick vi som tur var tag i henne.

Igår gick det bättre att ta in eftersom jag var beredd och fångade henne innan någon av trådarna hängts åt sidan. Hon hade dessutom sällskap av Boogie i hagen vilket kanske minskade hennes flyktbeteendet lite. Stona var dock inte vidare intresserade av varandra utan körde utfrysningsmetoden i hagen… Hoppas de blir kompisar snart.

Fortsättning följer…

seraa

Monster-Mona är i alla fall otroligt söt… Söt och bestämd. Typ en liten primadonna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *