Gamla favoriter!

Ibland tänker jag på hästar som vi sålt. Jag har älskat alla hästar som varit mina men såklart så kommer man vissa närmare än andra. Två favoriter som verkligen har gjort avtryck på mig är de stora bussiga killarna NL Kitt och Go West.

Kitt fick jag som min första storhäst. Jag var verkligen kass på att rida men trots det lotsade han runt mig på 1,40-banor. Han lade grunden till det självförtroende som jag har idag. Visst att han inte var försiktigast i Sverige men han hade världens största hjärta och var alltid så himla bussig! En för försiktig häst hade blivit katastrof för mig vid 17 års ålder då jag absolut inte klarat av den. Kitt var perfekt! Jag tror aldrig jag gråtit så mycket som när han såldes. Om det inte varit så dyrt med hästar är han en sådan häst som jag aldrig skulle sålt. Det tog verkligen emot och jag ångrade mig tusen gånger efteråt. Jag älskade honom så obeskrivligt mycket!

Sedan kom Goose. Han var försiktig, känslig och snabb. Med honom åkte man nästan aldrig hem utan pris… Han passade min ridstil och hade världens goaste personlighet. Alltid pigg och jätteglad. Stallets kelgris och charmtroll.  Jag minns när vi vann våran första klass. Det var senior-DM på Botkyrka och jag var så lycklig över att ha slagit Pontus Westergren och Lasso i omhoppningen. De var och är ju tok-snabba! Sedan blev det guld för Goosen igen på DM året efter. Red ett par 1,40 på honom innan Moa fick ta över och red honom i Falsterbo och i final på JR-SM i Umeå. Försäljningen av Goose blev inte riktigt lika jobbig som med Kitt eftersom jag fått lite distans till honom eftersom Moa tagit över. Men jag saknar fortfarande hans stora kloka ögon och konstant spetsade öron.

Idag vet jag inte var dessa killar befinner sig. Kitt hade jag koll på flera år efter men nu är han såld vidare och Goose nya ägare har jag försökt att få tag på utan framgång. Ingen av dem verkar tävla längre. Jag saknar dem fortfarande och om någon vet hur de mår eller var de befinner sig så skulle jag väldigt gärna vilja veta.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *