Hijo och Lina placerade i Hammarös 7 star delfinal!

Hade lite stolpe ut i lördags. Ett ner med Hijo i 1,30 och två ner med Lina i 1,40. Egentligen var hästarna jättefina men jag fick inte riktigt till det…

Desto bättre gick det dock igår då jag red båda hästarna i delfinal nummer två i 7 star. Både Hijo och Lina hoppade felfritt och placerade sig!! Tyvärr ändrades bedömningen från A1:a till A:0, vilket inte riktigt var till min fördel… Jag hade ganska långsamma tider i finalerna eftersom målet är att hästarna ska avancera lite höjd framöver och jag vill därför behålla deras goda förtroende och rena språngkurvor. I en kortare omhoppning skulle jag nog klara av att stå på lite till, men i en klass med bedömning A:0 som innehar 13-15 språng, har jag inte den minsta chans att slå ryttare som Niklas Arvidsson och Daniel Svensson och jag tänker lite att om jag ändå inte kan placera mig som topp 6 – så spelar det ingen roll om jag kommer tia eller på plats 20 så länge som jag fortfarande är felfri och placerad. Haha, kanske ett konstigt resonemang, men det är så jag tänker…

Långsam ryttare men otroligt fina hästar kan jag alltså sammanfatta gårdagen som. Nu ligger Hijo på en delad 6:e-plats i serien och Linis ligger på en delad 12:e-plats. Tråkigt att ligga 12:a när man kommit 10:a och 7:a i de två första finalerna, men poängsystemet som används är TR:s och då får vita placeringar ingen vidare poängutdelning… Jag måste helt enkelt bli snabbare om jag ska kunna hävda mig i 7 star. Eller möjligtvis avancera till 1,50-nivå där felfria rundor ger betydligt mer utdelning, men är tyvärr inte riktigt där än…

Moas två hästar har även dem hoppat riktigt bra i helgen – men tyvärr har hon inte haft turen på sin sida. Fyra fel i två 1,30-klasser med Malte och samma resultat i två 1,40-klasser med Whoopsi. De är väldigt stabila och gör sina höjder på ett okomplicerat sätt men tyvärr kan man inte kvala till några championat på fyrafelsrundor. Hoppas på att nollorna trillar in på nästa tävling!

finalina

Finaste Softline i helgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *