Fullspäckad skit-rolig helg!

Jag har hunnit med en del sedan mitt senaste inlägg… Helgen har minst sagt varit fullspäckad!

I fredags åkte jag med min lilla Sera till Maria och löshoppade. Sera aka Monster-Mona kunde inte hoppa upp i krubban denna gången eftersom jag satte för galler för den och flyttat undan mellanväggen. Det blev helt enkelt en box för MM att åka i. Jag ville inte ta några risker när jag skulle åka själv med henne till Salem i rusningstrafik… Vi kom fram helskinnade och Seris hoppade för första gången ett hinder på 1,30. Så duktig! Hon har väldigt gott självförtroende och efter en runda i löshoppningsserien la hon sig till och med ner och rullade. Hahah, hoppas verkligen att hon inte gör det på 3-årstestet!! Efter hoppningen fick hon låna en gräshage medan vi löshoppade Marias 3-åring Balboa. Den är väldigt lik Sera i färgen men den är större och galopperar med mer power medan Sera är lite mindre och kvickare i dagsläget. Ska bli jättekul att se hur de bedöms på testet om en och en halv vecka!

Efter en hästig heldag i fredags avslutade vi med en grillkväll hos oss. Niklas kom hem efter två veckors jobb i Göteborg och vi firade med rödvin och grill i sällskap av Ida och Robin som också bor i lägenheter i vårat hus. Det är liksom ett ungdomshus kan man säga. Jag är faktiskt äldst under taket (och kallar mig själv för ungdom nu, ålderskris? Haha…).

I lördags morse var jag uppe med tuppen. Fixade hästarna på morgonen och åkte sedan hem i rejserfart för att svida om till bröllop! KL. 13 var vi på plats i Fogdö Kyrka mellan Strängnäs och Eskilstuna för att delta på min kusin Stinas bröllop. Vigsel, mingel, bröllopsmiddag och fest till kl. 01.30 på natten. Hur kul som helst!!! Jag körde sedan bil hem (pappa har en alko-blås-grej och jag var grön, lovar ;)). I säng vid 03 och sedan upp innan 8 på morgonen.

Som en zombi satte jag mig i bilen igen och åkte till Söderby igår morse och insåg väl på plats att jag hade rejält med frans-lim kvar på ena ögonlocket, haha. Lastade två svarta vildhästar (valphästar) och åkte till Ekeby som ligger ett stenkast ifrån våran gård (underbart med nära till tävling!!). Trots våra få sovtimmar och konstanta dansande kvällen/natten innan skötte vi oss, både jag och Moa. Adde fick ett nedslag i 90 men var sedan felfri i debuten på 1m där han hoppade fantastiskt bra. Fina fina Addison <3 Bionzos tävlingsskräck och prestationsångest hade lättat en aning och även om Moa fick kämpa så gjorde dem det betydligt mycket bättre än sist när lilla B var som fastklistrad i marken. Nu hoppade de runt 90 cm felfritt och fick sedan en olydnad i form av en volt när Moa inte riktigt fick kontakt med Bionzo i 1m. Men ett rejält kliv framåt i alla fall. Och vad han hoppar den där hästen, tur för Moa att han har mycket man som hon kan hålla i…

Det var inte bara de svarta Nintender-brorsorna som visade framfötterna på Ekeby. Gamla trofasta Maav hoppade runt felfritt med vår stallchef Nathalie i 80 cm. Gud vad lycklig han var! Som en unghäst igen med öronen superspetsade hela tiden. Han är så otroligt söt våran 25-åriga gubbbe! Även stora dressyrhästen Fiston hoppade runt felfritt och knep en 2:a-plats i 1 m. Jag hopptränar honom en gång i veckan men har inte tävlat honom sedan sommaren -12. Nu var det dags för en comeback och han var nästan lika lycklig som Maav över att få tävla igen…

Red sedan ett pass hemma på världens bästa Lina igår eftermiddag innan jag åkte hem och firade söndagkväll med bubbel, hemmagjorda hamburgare, plump-turnering och gott sällskap av Nicke, Ida, Moa, Robin och Marie. Perfekt avslutning på en perfekt helg.

bröllop0

….Lilla pärlan hoppade 130 hos MariaStall Högantorp

bröllop3

 

 Brudparet! Stina är också hästnörd och åkte såklart häst-och-vagn till festen.

bröllop2

 

…..Jag hade en favoritkläning från Rut & Circle.

bröll7

 

Taggade för fest! Tre systrar och en kusin (som även var brudtärna).

bröllop9

Duktiga Adde! Skönt med en felfri runda att räkna som kval till 4-årschampionatet. 

bröllop8

 

Häftiga Maav som absolut inte vill bli pensionerad! Nathalie har gjort kollaget på sig och världens finaste 25-åring. 

bröllop4

Dressyrhästar kan också! Fiston D’Elzenwalle med blå rosett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *