Ett bittert inlägg.

Jag var så arg igår. Lina var helt fantastisk i huvudklassen 1,45 winning round på Norrköping horse show. Peter Lundströms bana var på 12 hinder, 15 språng och innehöll ett längdvatten och en fylld stor matta. Det var ingen överraskning att felen på den var många. Jag och Linis drog på oss 4 efter ett nedslag, som jag får ta på mig själv. Dock hade vi snabbaste 4-fels-tiden och kom med till omhoppning som nummer fyra av sex placerade. Jag blev såklart väldigt glad för ytterligare en placering i svår hoppning på min stjärna till häst.

När omhoppningen skulle börja visade det sig att man hade valt att ta med 8 ekipage till omhoppning när det var 6 placerade. Två ekipage med 5 fel fick då också vara med. Jag reagerade direkt negativt på det konstiga beslutet eftersom omhoppningen i mina ögon dels blir tråkigare då folk safear mer när de inte är garanterade placering och sedan känns det onödigt att ta in sin häst en gång till på den stora banan i ”onödan”.

För mig blev det då såklart i onödan… Omhoppningens fem första hinder satt klockrent men sedan hade jag planerat att rida innanför på ett ställe men insåg först när jag var på väg emot att det stod blommor i vägen, det blev istället världens omväg, tappat fokus och ett nedslag på näst sista hindret. 5 fel drog jag på mig och kom på 7:e plats av 6 placerade. Jag var så sjukt besviken!! Dels eftersom båda två bonusekipagen från grundomgången fick pris istället och dels för att jag missade i omhoppningen när Lina var så fantastiskt fin. Linn Wässman kan inte ha varit så glad hon heller, felfri i grunden men efter en avfallning i omhoppningen förlorade även hon sin placering.

Visst, det är samma för alla och jag må vara ännu bittrare eftersom jag red bort mig men ärligt talat så hade jag hellre inte kommit till omhoppning alls än att ta in min häst en tredje gång på den stora banan i den gassade solen och bli utan pris. (Lina gick även en 1,30 före 1,45:an).

Hur som, hade jag skött mina kort och hoppat felfritt, hade jag fått pris. Det kan jag inte beskylla någon annan för. Men i mitt tycke bör en winning round vara antal placerade till omhoppning, i undantagsfall för om antalet nollor överskrider antalet placerade i klassen.

Blev i alla fall en felfri runda och placering med min fina fux. Efter mer än två månader tävlings-paus på grund av en svullen has och antiinflammatorisk medicin, gjorde hon igår come back och kändes precis lika bra som i Lidköping i mars. Nästa tävling får hon debutera 1,40 och efter igår så är jag inte ett dugg orolig. Vilken liten stjärna hon är!

saidietillfbo

 

 

 

Jag har alltid trott väldigt mycket på min envisa röda häst och är såå taggad för 1,40-debuten nästa tävling!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *