Sera blev klass 1!

Igår var vi på 3-årstest på Tärnö. Ganska skönt att det äntligen var dags eftersom vi har tränat så himla många timmar inför det!

Sera skötte sig verkligen jättebra men tyvärr blev hon lite spänd inne i löshoppningsridhuset när gångarterna skulle visas och hon fick bara 6,5 på galoppen. Vilket jag kan förstå eftersom hon sprang med svansen rakt upp och studsade fram istället för att galoppera. Men såklart tråkigt att få ett så lågt poäng när hon på ridprovet 20 minuter senare galopperade betydligt mycket bättre…

Hoppmässigt fick hon avdrag eftersom domarna tyckte att hon spände sig mycket även då. Hon var lite spänd men jag tycker ändå att hon visade upp sig bra och förtjänade ett diplom, men då är jag såklart partisk också… Hon hade bra bjudning och god marginal till alla hinder, bra benteknik och var inte i och nuddade någon bom. De poängbedömde henne 0,5 poäng för snålt och vi fick nöja oss med klass 1 och hoppbetygen 8,5 för teknik och förmåga och 7,5 för temperament. ”God spänst, snabb upp från marken, hoppar med hög nacke. Sammarbetsvillig, ganska energisk men spänd”.

Ridprovet, som jag var lite nervös över innan, gick verkligen jättebra! ”God framåtbjudning, sammarbetsvillig. God balans. Harmonisk häst med gott förtroende för ryttaren. På rätt väg i sin utbildning.”

sera3års

Finfina Sera på sista språnget igår! Nu får hon gå på ett välförtjänt sommarlov…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *