Strömsholm

Strömsholm blev ingen succé för oss… Egentligen var alla hästarna väldigt fina, men bommarna ville inte riktigt ligga kvar.

Malte hoppade två stycken 1,30-klasser med ett nedslag i varje. Synd på nedslagen men en väldigt bra erfarenhet för honom. Whoopsi var placerad som nummer 6 sin första klass, en 1,30. Men i den efterföljande 1,40-klassen ville det sig inte riktigt. Hon var felfri över de sju första hindren för att sedan riva två hinder på rad, det andra nedslagen var lite grövre då Whoopsi tittade på en oxer med en mur under. Moa valde efter det att hoppa fel hinder och utgå. I lördags hoppade de 1,30 igen och då var självförtroendet tillbaka och det räckte till en till sjätteplacering.

Saidie började helgen med att hoppa en 1,30 med ett nedslag. Därefter debuterade hon 1,40 på ett väldigt övertygande sätt! Felfri till 7a där ett nedslag kom. Klassbedömningen var två faser med totalfel så jag utgick sedan efter att ha hoppat 7b och 8 felfritt. Eftersom vi redan hade rivit ett och inte kunde räkna klassen som ett kval, valde jag att spara på sprången och ladda om inför 1,40 dagen därpå istället. I den andra 1,40 fick vi två nedslag på en ganska krävande bana. Sista placeringen i klassen fick Daniel Svensson, och han hade också 8 fel. Så klart godkänt av fina S men tyvärr ingen kval till Falsterbo… Hon kvalade till 1,40-finalen men jag valde att avstå eftersom hon precis debuterat.

Lina var som vanligt fantastisk men vi hade lite stolpe ut i helgen. I första klassen, som var en 1,40 fick vi ett nedslag i omhoppningen och i 1,45-an fick vi två nedslag (började med att riva första hindret, vilket kändes lite ondödigt..). Egentligen skulle jag ha hoppat en 1,40 i lördags men eftersom den gick på kvällen valde jag att hoppa en 1,30 vid lunchtid istället för att få komma hem lite tidigare. Lina tyckte det var kul att hoppa lite ”lägre” och sprang i mål felfritt med 4 sekunder till godo till den näst snabbaste. Efter en helg med rosett-torka fick jag med mig en blå-gul hem tack vara min fina Lina!

Två riktigt roliga grejer i helgen var att Årsta Runsten kvalade till SM-finalen i Falsterbo och att Contant Q som jag har en 1-åring efter vann 150 GP!!

bästalina

 

 

 

 Softline H

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *