Äntligen!

Alltså det där med hund… Jag och Niklas har letat hund ett tag och eftersom det inte spelar någon roll för oss vilken ras det är osv bestämde jag att vi lika gärna kunde ta över en hemlös hund. Jag känner en tjej som jobbar med just herrelösa hundar på Irland, så det passade ju bra.

Första hunden som vi skulle få ta hand om blev sjuk innan någonting blev spikat. Lite besviken blev jag ju vid tillfället men letade sedan vidare. Vi bokade ganska snart därefter en ny hund. Typ världens sötaste hanvalp på 11 veckor! Hunden hade hittats övergiven i en sopsäck vid en motorväg på Irland och jag kände verkligen jättemycket för honom. Allt var bestämt. Vi hade fått flera bilder, bestämt namn till valpens pass och hade fått ett datum på när han skulle komma. Jag var verkligen överlycklig och shoppade hundgrejer som låg (ligger fortfarande kvar) på hela undervåningen i lägenheten hemma. Vi var även iväg till en stor, känd hundbutik och köpte deras bästa och dyraste valpfoder – gjorde allt för att den här hunden skulle få världens bästa nystart hos oss.

Allt var förberett och jag längtade ihjäl mig – tills två dagar innan valpens beräknade hemkomst. Då fick jag ett samtal om att den också hade blivit sjuk och att flera andra valpar på samma hundstall redan hade dött. Snacka om att luften gick ur. Även fast jag aldrig träffat hunden så blev jag riktigt besviken den här gången. Inte bara besviken – utan också väldigt ledsen.

Jag tappade hoppet och det kändes som att det inte var meningen att jag skulle ha någon hund… Min kära mamma, som också verkligen älskar hundar, tog vid tillfället tag i saken medan jag bara tjurade ihop. Hon letade upp en fantastiskt fin blandraskull i Kungsör, ringde till uppfödaren och tog med mig dit för att titta på valparna. Och de var så himla fina! Vi tingade en trefärgad tik och tro det eller ej – men igår messade uppfödaren och meddelade att den gått igenom veterinärbesiktningen och att allt var klart.

PÅ SÖNDAG EFTER RUNSTENSTÄVLINGARNA HÄMTAR VI HEM HENNE <3 <3 <3

pebbles

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *