Klass 1 och fjärde plats.

Jag fick inte riktigt ut det jag hade önskat av Adde igår. Han var alldeles för laddad. Dressyrmomentet gjorde jag så gott det gick men kunde tyvärr inte genomföra alla moment som det var tänkt. För mycket krav – och han stannade och ville lätta i fram och gå upp på bakbenen… Galoppen gick bäst, då höll han sig på mattan (det är ju hans favoritgångart, så fort som möjligt ska det gå enligt honom..) Traven var stundtals okej men i övergångarna ville han inte alltid gå fram. Skritten kunde jag tyvärr inte visa upp på ett bra sätt. Han ville hellre takta vilket gjorde att jag fick hålla in honom och skritten blev kort och energisk istället för vägvinnande och avspänd. Gångartspoängen blev skritt – 6, trav – 7,5 och galopp – 8. Det räckte till klass 1 och en 12:e-plats av 32 starter. Helt okej med tanke på omständigheterna.

På extriörbedömningen skötte han sig fint. Och fick jättefina poäng – högst av alla hästar på hela dagen med poängen 9 – 9 – 8. Snygg som bara den är han ju och sommarbetet har gjort honom ännu snyggare då han ätit upp sig och blivit mer biff än benrangel. Vid mätningen var han 1,71 cm hög. Det betyder att han har växt 8 cm på ett år! Hoppas han stannar i växten snart…

Hoppmomentet blev lite av en besvikelse för mig. Han gjorde egentligen det han skulle men antagligen fattades det lite kraft efter gångartsmomentet där han stressat upp sig så mycket. Han fick poäng 7,5 – 7. Jag tycker att han är betydligt bättre än så, men domaren dömer och han var trots allt inte på sitt bästa humör igår. Det räckte till klass 1 och på sina poäng blev han fjärde bästa hopphäst under dagen. Så han stod sig bra i konkurrensen även om jag hoppats på ett diplom…

Bionzo blev klass 1 i dressyr men tappade helt orken när det var dags för hoppning. På hemmaplan kan han hoppa otroligt bra men igår gick det inte som vi hade hoppats för honom heller. Nu tar vi  nya tag och laddar om till Champion of the youngsters nästa vecka istället!

blåa

 

2 kommentarer till Klass 1 och fjärde plats.

  1. Eva P skriver:

    Grattis! Klass I. Synd att du inte fick honom att visa vad han kan men så snygg han måste vara nu. 9-9-8, Kanon! Och 1,71, vad han har växt! Vi fortsätter hålla tummarna och följer din blogg för att följa er resa till championatet i okt. Hoppas vi ses då!

    • Malin Fredriksson skriver:

      Tack Eva! Vi jobbar på och hoppas kunna lyckas ännu bättre i semifinalen om drygt en månad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *