Domarna gillade inte oss!

Semi-finalen gick väl sådär… Jag är jättenöjd med Adde men fick verkligen inget medhåll alls från domarna…

Addis var felfri i både förklass och semifinalen – men tyvärr lite spänd och visade inte upp sin bästa hoppning. Han fick poängen 7.0 för teknik och kapacitet. Helt acceptabelt eftersom han för dagen visade upp lite blandade språng.

Däremot är jag väldigt konfunderad över poängen på ridbarheten. Adde var inte i en bom, han landade i rätt galopp efter varje hinder, han taxerade jättefint och gjorde kombinationen enligt skolboken. Höll jämn galopp genom hela banan och satte 7 jämna språng på 29 meter och 5 jämna på distansen som var 23 meter. Det enda som vi inte fick till var hinder nummer två där han tittade till och blev vinglig, men hoppade när jag bad honom. För det här fick vi 5,9 poäng ridbarhet. För mig är det näst intill ett hån att få under 6.0 och jag skulle bara så himla gärna vilja veta, hur tänker ni Hans Wallemyr och Björn Carlsson?

Jag är medveten om reglerna och accepterar våra snålt tilldelade poäng men jag skulle gärna vilja veta varför? Var det för att han tittade på hinder nummer två? Där en känd unghäst-beridare fick ett stopp på sin häst och trots det tilldelades betydligt högre poäng i ridbarhet?!

Vi fick med oss orden – flott häst med stor kapacitet, men för dagen spänd och opåverkbar. Jag tycker inte att en häst är opåverkbar om den blir tittig men sedan hoppar när ryttaren ber den (däremot om den stannar skulle jag snarare kalla den opåverkbar). Opåverkbar tycker jag heller inte att den är om den sätter alla distanser och landar i rätt galopp (balans) efter varje hinder. Men det är min personliga åsikt…

Jag blev inte ens besviken utan snarare förvånad – och faktiskt flera andra som såg min runda (tack för support!). Hur som – jag tror att Adde är en grym häst och nästa år tar vi nya tag.

adddd

 

2 kommentarer till Domarna gillade inte oss!

  1. Eva skriver:

    Jadu Malin, ibland undrar man… Det här med bedömningssporter handlar ju så mycket om domarnas åsikter. Svårt att göra mer än sitt bästa. Mycket synd att vi inte får se Addis på Flyinge, men det kommer ju fler år. Då felfritt och tid räknas i stället. Är ni i köptagen igen? Vi kommer ner med en släkting till Addis. Aramis e. Cartier – Alpenfurst. Fick 50,0/50,5 på treårsvisningen och hoppar mycket bra. Eftersom du gillar Addison så tror jag du kommer att gilla denna också. Men han är mycket lugnare i psyket än Addis. Vi har valt hoppchampionatet för honom. MVH Eva o Bosse

  2. Malin skriver:

    Hej Eva! Ja det passar oss nog bättre att kvala in som 5-åring när det är felfria rundor som räknas – för felfri vill han alltid vara 🙂

    Egentligen är vi nog inte det eftersom jag redan har en 3-åring hemma, men man vet aldrig… Ska försöka kolla på eran när den går finalen. Ses kanske där nere!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *