Unghästarna!

Unghästarna får mycket fokus nu när de vuxna har tävlingsuppehåll. Tänker rida ungisarna två veckor till innan de ställs av för lite vintervila. Vill helst inte vila dem, de är så roliga att jobba med! Haha, men såklart de ska få sin vila nu när de lärt sig så mycket på så kort tid…

Adde gör jag allt för att få till på ett bra sätt. Hör liksom Jens röst i bakhuvudet med det jag måste tänka på.. Men han är ansträngande att arbeta med. Såå känslig och såå mycket energi! Jag känner mig som en liten myra många gånger när han drar på. Frågade Moa om inte hon kunde rida i lördags, men hon ville inte. Haha. Hon tycker att det är min tur att få kämpa nu efter alla unghäst-år som hon haft med Whoopsi… Men det är ändå motiverande att jobba med honom. Jens sa ju att han har alla kvalitéer att bli en Grand Prix-häst men att det kommer att krävas massor med jobb och ännu mer tålamod. Men vilken morot att få höra dessa ord om sin häst från en av Sveriges främsta ryttare.

Skönt att treåringarna i alla fall känns okomplicerade. Sera är en riktig tuffing och Corrida är känslig men snäll. Corren hoppade med ryttare (mig) för första gången i fredags. Lugnt och okomplicerat, kul! Sera börjar bli riktigt säker nu och fick prova att hoppa kombination för första gången i helgen. Jag hade tänkt att vi skulle trava in men när hon såg kombinationen satte hon själv fart i galopp. Hon är så självsäker! Hon visade även prov på super-psyke i torsdags när Nathalie skulle rida henne för första gången. Efter uppsittningen backade Sera lite och lyckades trampa i pallen och fastnade. Hon fortsatte att backa långsamt några steg med pallen runt ena frambenet innan hon stannade och höll upp det frambenet, tittade på oss och liksom ”hallå jag sitter fast här”. Jag tog tag i tygeln, Nathalie hoppade av och lossade pallen… Vill inte spekulera i vad som hade kunnat hända om det var någon av de andra hästarna som fastnat. Alla är inte lika coola som Sera. Det är inte för intet som hon blivit en favorit hos både mig och Nathalie! (Lina är dock alltid nr. 1, men det vet ni nog vid det här laget 😉 )

Mycket tjat om unghästarna. Men jag tycker att det är så otroligt kul att utbilda hästar! Och sedan tror jag väldigt mycket på de 3 som jag har nu. Det gör jag alltid iofs, tror att alla unghästar som jag har/haft ska gå Svår hoppning. Och missförstå mig rätt, jag menar det inte på grund av att jag har dem i träning – utan för att jag alltid tror på dem som individer. Men det är kanske en bra inställning?? Man måste ju lite tro på det man håller på med…

asera

Yngsta och tuffaste hästen i stallet, Super-Sera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *