Året 2014

En sammanfattning av tävlingsåret 2014.

Ci MonserratSera flyttade in hos oss i februari efter en bytesaffär med Moas tidigare tävlingshäst Contessa della vita som har bytt karriär och nu istället verkar som avelssto hos nya ägaren (dräktig med King Louie). Sera tränades under våren mot 3-årstestet. Hon både löshoppades och reds, och efter att bara ha satt höger galopp med ryttare en enda gång innan 3-årstestet – satt den som ett smäck när det väl gällde. Hon visade tyvärr upp spända gångarter under löshoppningen men hoppade väl och fick 8,5 på teknik. Dock bara klass 1 som hopphäst. En smart häst med positiv inställning och massor med arbetsvilja. Under hösten har hon nu hoppat mindre banor på en okomplicerat sätt.

CorridaCorren är vårat senaste tillskott. Vi ropade in henne på Flyinges auktion och jag blev egentligen lite överraskad av att vi fick henne då budet var lågt i jämförelse med vad de flesta andra hästarna gick för. Jag tror att vi har gjort en bra affär. Hon har verkligen landat nu och känns trygg men samtidigt känslig, vilket jag uppskattar hos en unghäst. Hon visade upp lite sadeltvång och mycket överskottsenergi till en början men lugnade sig efter några veckor. Hon hade ridits tidigare, men vi visste inte hur mycket, bara att hon inte var riden på 8 månader. Vi tog det lugnt och metodiskt och nu kan även Corrida hoppa okomplicerat runt mindre banor.

AddisonAdde är som ni förstår mer vild en tam många gånger. Han är egentligen en snäll häst men har otroligt mycket energi och att nerverna sitter utanpå är bara förnamnet. Han gjorde några tävlingar under våren, för det mesta felfritt och kvalade till semifinalen i 4-årschampionatet. Höjdpunkten för året var när han var med och delade på seger på Champion of the youngstersGrevagåren. Jag blev verkligen imponerad av honom där, han visade att psyket höll både för publik och spektakulära banor även om prisutdelningen gjorde honom lite upprörd… Han visades sedan på både Kvalitén och på semifinalen. Dock med sämre hopp-poäng än jag hade hoppats på. Klass 1 som både hopp- och dressyrhäst på Kvalitén där han även fick Sveriges högsta extriörpoäng! Som fjärde bästa hopphäst vann han en plats på clinicen för Jens som jag tidigare refererat ifrån. På semifinalen fick Adde jättedåliga poäng (temprament 5,9 och kapacitet/teknik 7), trots en felfri runda.

Bionzo RR – Ozzy, som Moa kallar honom för, har visat upp en fantastisk teknik på hemmaplan men på tävling har inte riktigt huvudet hunnit med. Han har fått lite scenskräck kan man säga. Dock har han hoppat felfritt i ett par enmetersklasser under året. På Champion of the younsters hoppade han felfritt hela veckan men tyvärr ett stopp på första hindret i första kvalet. På Kvalitén var han tyvärr för trött på hoppmomentet efter att ha sprungit hem klass 1 i dressyren. I semifinalen startades han aldrig.

MalteMalte började starkt med en felfri debut i 1,30-hoppning. När utomhussäsongen började hade han oturligt nog många rundor med 4 fel. Väldigt stabila resultat men tyvärr inget Falsterbo. Däremot kvalade han in och startade på Breeders Trophy innan han såldes till en tävlingsryttare i Södertälje.

Hijo de la casaHijo kom hem igen efter att han gått en säsong under Helena Persson. Det har varit jättekul att ha honom hemma och tävla honom själv i år även om vi inte hoppat så mycket stora klasser. Jag hade till en början lite svårt att få till det på honom och ville inte hoppa för stora klasser, men under våren var vi i alla fall placerade i 1,30-finalerna i 7 star-serien. Jag fick sedan några heta tips av Helena och började rida honom bättre nu under hösten. I Södertälje fick han bland annat gå in i svår hoppning då Lina som egentligen var anmäld, inte kändes okej… Trots lite spretig ridning hoppade han i mål med två nedslag, helt obekymrat. Såldes sedan som bekant till Holland.

Sinful saidieSaidie startade året på ett övertygande sätt med 8 felfria klasser på rad. Därefter fick hon en sårskada på ena hasen och blev ståendes när utomhussäsongen drog igång. Två månader tog det innan hon kunde tävla igen och Falsterbo var tyvärr kört… Sommaren gick däremot bättre. Hon debuterade 1,40 och fick flera placeringar. Sedan hoppade hon felfritt i 7-årsfinalen på Champion of the yongsters, dock med två nedslag i omhoppningen som resulterade i utebliven biljett till Friends Arena. Saidie hoppade sedan till sig en finalplats i 7-årschampionatet men blev tyvärr utan placering i finalen.

Whoops GRWhoopsi har gjort en väldigt stabil säsong och var en av få 7-åringar som lyckades kvala till Falsterbo. Där slutade de på 4 + 8 fel och Moa var väldigt nöjd efter att ha hoppat sin kanske svåraste tävling hittills i karriären. Kort därefter åkte Whoopsi på en sparkskada och fick ett ofrivilligt tävlingsuppehåll. Hon missade bland annat Champion of the youngsters men hann som tur var komma igång igen lagom till 7-årschampionatet i Flyinge. Väl på Flyinge gjorde Whoopsi en jättebra tävling, ett nedslag och precis utanför final i första kvalet och sedan felfri i lilla finalen. Hon avslutade sedan säsongen med att hoppa felfritt i Riders TrophyStrömsholm. Moa valde dock att inte starta i kval två trots att hon gått vidare.

Softline HLina startade året bra med en vinst i 1,35 på årets första tävling och fortsatte sitt sedan sitt segertåg på tävling nummer två där hon vann en 1,30. Hon placerade sig sedan i 1,40 på årets första meeting och därefter kom första svårklass-placeringen för året då hon hoppade hem en 4:e-plats i huvudklassen 1,45 WR på Gävle horse festival. Utomhussäsongen började även den bra när hon hoppade dubbelt felfritt i Elitallsvenskans andra omgång och bidrog till lag-seger för Årsta Runsten. Hon hoppade även tre omgångar i 7 star-serien och var placerad både på Hammarö och på Runsten (där hon knep en 3:e-plats i seriens sista final). Under sensommaren fortsatte hon att leverera med en 3:e-plats i Tierps Grand Prix 1,45 och en väl genomförd 1,50-klass under Sundbyholm summergames. När Swedish riders trophy sedan drog igång kvalade hon till den första delfinalen. Men väl där stod hon emot och kändes inte alls som vanligt. När samma sak hände i en final i Södertälje checkades hon upp av veterinär och det visade sig då att hon inte var fräsch. Tråkigt avslut på en innan dess fantastisk säsong.

bästafinalinaalinisärbäst

 

 

 

 

Två av årets höjdpunkterna var nog tredjeplatsen i 7-starfinalen på hemmaplan och vår felfria 1,45-runda och även då tredjeplats i Tierps Grand Prix. Båda klasserna på Lina <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *