Runstenshoppet!

Jag är back on track och ÄNNU BÄTTRE – LINA ÄR BACK ON TRACK! Hur fantastiskt är inte det?!! Känslan igår när jag fick styra runt henne i 1,30-finalen felfritt var så himla härlig!  7 månader sedan vi tävlade och jag har bara ridit ett par 120-klasser sedan dess, ingenting mot klockan och dessutom är mitt ena öga inte helt läkt ännu vilket innebär att synen är lite begränsade fortfarande. Men vad spelar det för roll att man är lite ringrostig när ens favorithäst visar samma form som innan hon insjuknade… Vi var felfria och 6:e-placerade i kval 1, ett nedslag (som var mitt) i kval 2 och sedan dubbelt felfria och 5:e-placerade i 7-star-finalen. To good to be true – som vanligt <3

En som inte var lika skötsam var min svarta fara. Min sjukskrivning satt inte som ett smäck på honom… Motionsridning funkar en kortare tid för de flesta hästar, men inte för Adde. Han måste jobbas, hela tiden, annars blir han knäpp. Han var knäpp i första klassen. Felfri på hinder men stark och istadig. Blev en volt och tidsfel som resultat. Klass 2 var bättre tills något sjukt hände, bettet gick av inför ett hinder! Så sjukt att det ens kan hända… Var ett flippanbett i plast, en länk i mitten av bettet öppnades och där satt jag på en skenande häst utan tyglar. Det var läskigt kan jag lova. Tack och lov kunde jag med vikthjälper styra in honom  ett hörn på banan och kasta mig av. Det hade kunna slutat fruktansvärt illa… Tur i oturen, typ. Sista klassen var vi sams, äntligen. Felfritt och hyfsat avspänt, hoppas vi fortsätter så…

Lilla hoppmaskinen Corrida gjorde sina största klasser hittills i helgen. Hon var verkligen jätteduktig! Ett nedslag i 120 på stora gräsbanan i båda femårskvalen, små pet som kommer med hennes orutin. Dag 3 var hon väldigt trött, det var ju första gången någonsin som hon fick hoppa flera dagar på raken. Jag utgick efter 2 nedslag då jag kände att luften gick ur lite. Vill inte pressa henne då hon är otroligt ambitiös och kämpar för att hela tiden göra rätt. En inställning som man ska vara rädd om.

Tack Runsten för supertävlingar i vanlig ordning! Helt klart en av mina absoluta favorittävlingar 😀

bett

 Varning för livsfarligt bett…

moa corvi

Moa coachade och pratade taktik med Corren.

Linarunsten

Superhästen efter finalen! Foto av vår gulliga inackordering Sara som var där och hejade!

4 kommentarer till Runstenshoppet!

  1. A skriver:

    En tjej i mitt stall hade ett exakt likadant bett. Det gick av i mitten när hon hoppade, hästen fick frispel och bockade av henne in i en vägg, med bruten rygg som följd. Tur att du lyckades ta dig av! De borde inte få säljas, och återkallas de som redan är sålda!

  2. Emmie skriver:

    usch vad läskigt med bettet! Tyvärr sett och hört flera som vart med om likande! =/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *