clinic_20101121

Årsta-Runstens Sportryttare

Vår hemmabana är Runsten Equestrian, en tränings- och tävlingsanläggning i världsklass för tävlingshästar i banhoppning och fälttävlan. Denna fantastiska hästsportanläggning på drygt 80 ha ligger endast 30 min söder om Stockholm City.

Historia

Årsta Sportryttare och Runstens Sportryttare gick 2007 ihop till en klubb – Årsta-Runstens Sportryttare.

Årsta Sportryttare startade i början av 70-talet och hade från början tävlingsbana vid Årsta Slott i Haninge. Namnet kommer ursprungligen därifrån och har ändrats lite genom åren, det började med Årsta Ridklubb, 1987 blev det Årsta-Södertörn Sportryttare och när man delade på klubbarna igen (Södertörn Ryttarcenter Tävlingsklubb) blev det Årsta Sportryttare.

Klubben har alltid varit inriktad på tävling, att arrangera och att vara en mötespunkt för tävlingsryttare på alla nivåer, från klubbtävling till elitnivå. Motto har alltid varit att vara öppen för de inriktningar som klubbens medlemmar varit intresserade av. Tävlingar till nationell nivå har arrangerats i hoppning och dressyr. Medlemmar har deltagit i Svenska och Nordiska Mästerskap.

Landslagsryttaren Helena Persson började sin karriär i ÅRK på 80-talet, hon var bl.a. klubbmästare i hoppning –84. En satsning med hjälp av sponsorer gjorde att Louise Nathhorst tävlade för klubben en period.

Antalet medlemmar har varierat mellan 200 – 350 st.